وارد کردن اطلاعات
مقایسه و انتخاب
تکمیل مشخصات
تایید و پرداخت نهایی
بیمه مسئولیت آسانسور
با توجه به گسترش روز افزون شهر نشینی و افزایش استفاده از وسایلی که به آسان ترشدن زندگی کمک می کند نیاز وجود دستگاههایی همچون آسانسور، پله برقی و… بیشتر احساس می شود. بیمه آسانسور بهترین راهکار برای کاهش خسارت های مالی و جانی وارده ناشی از استفاده کردن از آسانسور است.در این مقاله درباره ی بیمه آسانسور و همچنین حق بیمه آسانسور و نحوه خرید بیمه آسانسور صحبت شده است
بیمه مسئولیت آسانسور در واقع یک بیمه مسئولیت مدنی می باشد که حوادث ناشی از مسئولیت بیمه گذار که می تواند مدیر ساختمان یا مالک ساختمان و یا شرکت های نصب و بهره برداری از آسانسور باشد را پوشش دهد. اگر چنانچه بیمه گذار محکوم به جبران خسارت های مالی و جانی گردد، شرکت بیمه خسارت را از طرف بیمه گذار به زیاندیده یا زیاندیدگان پرداخت می نماید.
در بسیاری از موارد نقص فنی قطعات آسانسور و همچنین وجود خطاهای انسانی باعث بروز اتفاقات تلخ در آسانسورها خواهد شد که در این جا علاوه بر ایجاد مشکلات زیاد برای مسئولین حادثه باعث بروز اختلافات زیاد بر سر پیدا کردن مقصر و یا مقصرین حادثه خواهد کرد. در اینجاست که با داشتن یک بیمه مسئولیت اسانسور می توان بخشی از بُعد روحی حادثه را با پرداخت خسارت شرکت بیمه به زیاندیدگان جبران کرد.
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
باید توجه داشت عوامل زیادی در تولید نصب و بهره برداری و سرویس آسانسور نقش دارند که هریک از این عوامل می تواند باعث بروز حادثه آسانسور گردد و اگر حادثه ای رخ دهد با توجه به نظر کارشناسی دادگاه هر یک از این عوامل می توانند مقصر بخشی از خسارت باشند که دادگاه به همان نسبت آنها را محکوم به پرداخت خسارت می کند. به عنوان مثال در یک جریان فوت یک فرد در آسانسور دادگاه شرکت تولید کننده ی قطعات آسانسور را 30 درصد ، شرکت طراحی کننده و مونتاژ و نصب کننده آسانسور را 20 درصد ، شرکت سرویس کننده و نگهداری کننده آسانسور را 30 درصد و مالک و یا مالکین ساختمان را 20 درصد مقصر می کند.
در اینجا هر یک از این عوامل باید سهم خسارت خود را پرداخت کند و هر یک از این عوامل باید برای جبران خسارت باید بیمه جداگانه ای داشته باشد. مثلا در مثال فوق وقتی شرکت سرویس کننده و نگهداری آسانسور در دادگاه محکوم شده شرکت بیمه ای که بیمه مسئولیت این شرکت را انجام داده 30 درصد این فوت را پرداخت می نماید و سایر عوامل خسارت باید از بیمه مسئولیت خودشان برای دریافت خسارت اقدام کنند.
بنابراین مدیر و یا هیات مدیره ساختمان به نمایندگی از مالکین و مستاجرین ساختمان اقدام به خرید بیمه آسانسور می کند تا در صورت وقوع حادثه، خسارات را جبران نماید.
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
مدیر ساختمان در قبال آسانسور وظایفی را عهده دارد که به تشریح این وظایف می پردازیم:
بررسی این موضوع که آیا آسانسور پس از نصب و بهره برداری داری گواهی استاندارد از سازمان ملی استاندارد می باشد یا خیر. باید به این موضوع توجه داشت که از سال 1383 به بعد شهرداری برای ارائه گواهی پایان کار ساختمان ، گواهی استاندارد آسانسور را از سازنده دریافت می نماید.
بیمه نامه ی آسانسور خطراتی را که در آسانسور به وقوع بپیوندد را تحت پوشش قرار می دهد و بیمه نامه مسئولیت مدیر و هیات مدیره ساختمان تمامی خطراتی که در ساختمان اتفاق می افتد که این خطرات شامل خطرات مالی و جانی(هزینه پزشکی و دیه) می شود را تحت پوشش قرار می دهد .
مدیر ساختمان می تواند در کنار تهیه بیمه مسئولیت آسانسور بیمه مسئولیت مدیر و هیات مدیره ساختمان را نیز تهیه کند تا مواردی که خسارتی در خارج از آسانسور اتفاق می افتد را نیز تحت پوشش قرار دهد. نکته ی قابل توجه اینجاست در صورت خرید بیمه مسئولیت هیات مدیره ساختمان نیازی به خرید بیمه نامه مسئولیت آسانسور نمی باشد و بیمه مدیر و هیات مدیره ساختمان پوشش دهنده خطرات داخل آسانسور نیز می باشد.
بررسی علل بروز حوادث آسانسور و موارد افرایش ایمنی :
. حادثه محبوس شدن
. قطع برق شهر و نبود سیستم black out و ژنراتور در ساختمان
. سوار شدن بیش از حد ظرفیت و پاراشوت کردن آسانسور
. عدم سرویس و نگهداری توسط مالکان
. خریداری آسانسورهای ارزان قیمت و نامرغوب توسط مالکان
. تعویض قطعات آسانسور با قطعات غیر استاندارد ، پس از خرابی
. عدم مهارت کافی تکنسین تعمیرکار
گیر کردن آسانسور ( عدم امکان جا به جایی دستی کابین ) به دلایل :
گیر کردن دست یا پا در قسمت بالای کابین آسانسور به دلایل :
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
سقوط افراد در داخل چاهک یا روی کابین آسانسور به دلایل :
آتش سوزی و برق گرفتگی به دلایل :
عدم تجهیز به برق اضطراری مهمترین دلیل جهت بروز حوادث اینچنینی می باشد . لازم به ذکر است که این اجبار صرفاً جهت آسانسورهای تخت بر اعمال شده است .
فصل تابستان ، فصل تعطیلی مدارس و حضور مداوم تر خانواده ها و استفاده بیشتر از آسانسورها ، ریسک حوادث را بالا میبرد .
هنگام سقوط آسانسور چه کنیم ؟
افسانه پرش هنگام سقوط آسانسور :
افسانه ای وجود دارد که بهتر است هنگام سقوط آسانسور در لحظه ی آخر پرید تا از مرگ نجات یافت . همان طور که گفتیم این قضیه افسانه ای بیش نیست . در مرحله ی اول بهتر است بدانید که به دلیل ایجاد سرعت نسبی سقوط، پرش در آسانسور کار ساده ای نیست . شاید فکر کنید هنگام سقوط و لحظه ی برخورد بهتر است پرش کنید و از برخورد با زمین جلوگیری نمایید .
پاسخ این است که هیچ گاه این کار را نکنید . پس از پرش نمی توان پیش بینی کرد کدام عضو بدن شما ابتدا به زمین برخورد می کند . این گونه نمی توان اعضای حیاتی بدن را از خطر حفظ کرد . از طرفی با سرعتی که آسانسور دارد اگر در لحظه ی آخر اقدام به پرش کنید بدون شک به شدت به سقف برخورد خواهید کرد و سر و گردن شما در سقوط آسانسور به کلی نابود می شود .
مستقیم نایستید :
هنگامی که به صورت راست و مستقیم داخل آسانسور می ایستید اتفاق ناخوشایندی خواهد افتاد . هنگام سقوط آسانسور اگر راست ایستاده باشید فشاری که به اعضای بدن شما در لحظه ی برخورد وارد می شود ۱۰ برابر خواهد بود . این مسأله باعث می شود صدمات بسیار جدی به ستون فقرات شما وارد شود و احتمالاً زنده نخواهید ماند .
ممکن است ایده ی جالبی به نظر نرسد اما بهترین حالت هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن به پشت است . به محض اینکه احساس کردید تسمه های آسانسور پاره شده و در حال سقوط هستید به پشت دراز بکشید . این مسأله میزان فشاری که به بدن شما وارد می شود را به حداقل می رساند . در همین حالت دستان خود را زیر سر و گردن خود مانند بالش محکم قرار دهید تا از اصابت شدید آنها جلوگیری کنید . اگر ساختمان بسیار بلند بود و فرصت داشتید می توانید کت خود را نیز بیرون آورده و زیر سرتان بگذارید .
اگر با قوانین فیزیک آشنایی داشته باشید می دانید که فشار برابر تقسیم نیرو بر سطح (P = F/A) است . نیرو (در اینجا وزن بدن) را نمی توان در کنترل گرفت اما سطح بدن را می توان افزایش داد. هرچه سطح (A) بیشتر باشد فشار (P) کمتر است . اکنون می دانید که چرا یک میخ اینقدر ساده از طرف نوک تیز در دیوار فرو می رود اما از طرف دیگر این طور نیست ؟
سقوط دسته جمعی :
ممکن است تعداد زیادی در آسانسور باشند . معمولاً اگر ۲ نفر هم در آسانسور وجود داشته باشد می توان به سادگی دراز کشید . در صورتی که تعداد بیش از این باشد باید چه کار کرد ؟ در این حالت بلافاصله روی زمین بنشینید . در این صورت بدن شما متحمل فشار کمتری هنگام برخورد با زمین می شود . کت ، کیف یا هر وسیله ی نرمی هم که همراه دارید را زیر خود بگذارید . سر و گردن خود را محکم با دست بغل کنید و به بقیه هم همین توصیه را داشته باشید . اگر فضا کوچک تر از میزانی بود که بتوان نشست در بهترین حالت بهتر است مقداری زانوهای خود را خم کنید تا از میزان فشار کاسته شود .
امیدواریم این ترفند هیچ گاه مورد نیاز شما نباشد و زندگی آرام و بی دغدغه ای داشته باشید .
با توجه به موارد استفادهای که آسانسور در ساختمان های مسکونی ، سازمانها و ادارات دارد و همچنین ماهیت این وسیله پراستفاده ، ممکن است استفاده از آسانسور خسارات جانی و مالی مختلفی را در پی داشته باشد . برای جبران همه هزینهها وخسارات جانی و مالی داشتن بیمه آسانسور میتواند بخشی از نگرانی های چنین حوادثی را کم کند .
در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که بیمه آسانسور چیست و چه پوششهایی را شامل می شود .
تهیه بیمه آسانسور برای همه ساختمانهای اداری و تجاری و مسکونی معمولاً بر عهده مدیر ساختمان میباشد . چرا که اگر اتفاقی پیش آید که خسارت جانی و یا مالی به همراه داشته باشد مالک ، مدیر ساختمان ، شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور و یا شرکت نصاب آسانسور مسئول حادثه هستند و باید خسارت پیش آمده را جبران نمایند . از این رو تهیه بیمه آسانسور برای پرداخت چنین خساراتی علی رغم اجباری نبودن این بیمه نامه ، لازم و ضروری میباشد .
این نکته را فراموش نکنید که بیمه آسانسور یکی از زیر شاخههای بیمهنامههای مسئولیت بوده و در زمان صدور به عنوان بیمه مسئولیت آسانسور برای شما صادر میشود .
وظایف مدیر ساختمان و مجموعه در رابطه با بیمه آسانسور چیست؟
معمولاً همه مدیران ساختمان از زمان نصب و راه اندازی و در زمان استفاده از آسانسور وظایفی را بر عهده دارند که باید به صورت دورهای تمامی موارد ذیل را انجام دهند :
. همه آسانسورها از زمان نصب و راه اندازی اولیه باید از لحاظ داشتن گواهی استاندارد از مؤسسه استاندارد ایران بررسی و کنترل شوند چرا که برای تهیه پایان کار ساختمان از شهرداری ، داشتن گواهی استاندارد آسانسور الزامی میباشد .
. هر مدیر ساختمان موظف است که برای سرویس و نگهداری آسانسور با شرکت های معتبر که دارای مجوز فعالیت از وزارت صنایع و معادن هستند ، قرارداد سالیانه داشته باشد تا در زمان های مقرر برای بررسی آسانسور مراجعه کرده و بررسی های لازم برای سلامت آسانسور را انجام دهند .
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
. تهیه بیمه مسئولیت آسانسور از یک شرکت معتبر بیمه ای برای تمامی آسانسور هایی که در ساختمان نصب هستند باید از طرف مدیر ساختمان انجام شود .
. ممکن است که هر ساختمان دارای دو نوع آسانسور نفر بر و حمل بار باشد که بر اساس مشخصات هر آسانسور باید بیمه آسانسور توسط مدیر ساختمان تهیه شود .
بیمه مسئولیت آسانسور بیمه نامه اجباری نیست اما به خاطر اتفاقاتی که ممکن است به هر دلیلی در زمان استفاده از آسانسور پیش بیاید داشتن بیمه آسانسور الزامی به نظر می رسد . اما از نظر قانون الزامی برای خرید بیمه مسئولیت آسانسور وجود ندارد .
معمولاً در همه ساختمانهای اداری ، تجاری و مسکونی چند طبقه استفاده از آسانسور برای سهولت در رفت و آمد یکی از ابزارهای ضروری برای زندگی بوده و تبدیل به یکی از تأسیسات اصلی هر ساختمان شده است . از این رو هر ساختمانی که آسانسور نفر بر و یا آسانسور حمل بار داشته باشد بهتر است که بیمه آسانسور داشته باشد . به عنوان مثال ممکن است بر اساس نیاز هر ساختمان چند نوع آسانسور در آن مورد استفاده قرار گیرد ، مخصوصاً در بیشتر ساختمان های تجاری که آسانسور حمل بار در کنار آسانسور نفر بر وجود دارند ، تهیه بیمه آسانسور برای هر کدام از آسانسورها بر اساس نوع و مشخصات همان آسانسور الزامی میباشد .
در بیمه آسانسور بر اساس مشخصات و ظرفیت هر آسانسور و پوششهای مورد درخواست بیمه گذار تعهدات آن بیمه نامه مشخص میشود . به عنوان مثال در هر آسانسور نفر بر ، تعداد افراد مجاز به صورت ظرفیت آسانسور در مشخصات فنی آسانسور ذکر شده است و بیمه نامه دقیقا بر اساس این مشخصات از سوی شرکت بیمه صادر میشود . اما در بیمه های آسانسور حمل بار بیمه گذار میتواند علاوه بر پوشش جانی پوشش مالی را نیز برای بیمه نامه خود خریداری نماید .
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
پوششهای جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از :
. پوشش فوت
. پوشش نقص عضو
. پوشش هزینه های پزشکی
. پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
* میزان تعهدات در هر بیمه نامه بر اساس شرایط و مشخصات آن آسانسور و شرایط درخواست بیمه گذار مشخص میشود .
استعلام هزینه بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور زیر محاسبه میشود :
. نوع کاربری آسانسور
. ظرفیت آسانسور بیمه شده
. میزان تعهدات مورد درخواست بیمه گذار
. تعداد طبقات توقف
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
در برخی از شرکتهای بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور اضافه می شود :
. اگر کابین آسانسور بیمه شده باشد 5% اضافه نرخ به قیمت بیمه آسانسور اضافه می شود .
. بیمه آسانسور در ساختمان های تجاری و اداری ۱۰% اضافه نرخ به حق بیمه اضافه می شود .
. بیمه آسانسور برای آسانسورهایی که در ساختمانهای بالای ۱۰ طبقه نصب شده اند ۱۰% اضافه نرخ دارد .
. اگر مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار تحت پوشش قرار بگیرد ۲۰% به حق بیمه اضافه می شود .
. برای شرکتهای نصاب آسانسور که تمایل به خرید بیمه آسانسور دارند تخفیف های ویژه ای ارائه میشود با ارسال فرم بیمه آسانسور میتوانید تخفیفات ویژه را از با بیمه دریافت کنید .
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
وارد کردن اطلاعات
مقایسه و انتخاب
تکمیل مشخصات
تایید و پرداخت نهایی
برای انتخاب بهترین مرکز مشاوره بیمه عمر و بازنشستگی ، پیشنهاد ما این است که از این مطالب که برای راهنمایی شما قرار داده ایم بیشتر استفاده کنید .
بیشتر بخوانید
شرکت بیمه دی یکی از شرکتهای بیمه خصوصی در ایران است که خدمات متنوعی در زمینه بیمه ارائه میدهد
بیشتر بخوانید
بیمه آتش سوزی اماکن عمومی نوعی پوشش بیمهای تخصصی است که برای محافظت از ساختمانها و فضاهایی طراحی شده که مورد استفاده عموم مردم قرار میگیرند. این نوع بیمه، خسارات ناشی از آتش سوزی و سایر حوادث مرتبط را در اماکن عمومی پوشش میدهد و برای حفظ امنیت مالی و عملکردی این فضاها ضروری است.
بیشتر بخوانید
در دنیای امروز، برنامهریزی برای دوران بازنشستگی یک ضرورت انکارناپذیر است. بیمه بازنشستگی خصوصی یکی از مؤثرترین راههای تضمین امنیت مالی در سالهای پس از اشتغال است. در این مقاله، به بررسی جامع بیمه بازنشستگی خصوصی، مزایا، انواع و نکات مهم در انتخاب آن میپردازیم.
بیشتر بخوانید