وارد کردن اطلاعات
مقایسه و انتخاب
تکمیل مشخصات
تایید و پرداخت نهایی
بیمه مسئولیت آسانسور
با توجه به گسترش روز افزون شهر نشینی و افزایش استفاده از وسایلی که به آسان ترشدن زندگی کمک می کند نیاز وجود دستگاههایی همچون آسانسور، پله برقی و… بیشتر احساس می شود. بیمه آسانسور بهترین راهکار برای کاهش خسارت های مالی و جانی وارده ناشی از استفاده کردن از آسانسور است.در این مقاله درباره ی بیمه آسانسور و همچنین حق بیمه آسانسور و نحوه خرید بیمه آسانسور صحبت شده است
بیمه مسئولیت آسانسور در واقع یک بیمه مسئولیت مدنی می باشد که حوادث ناشی از مسئولیت بیمه گذار که می تواند مدیر ساختمان یا مالک ساختمان و یا شرکت های نصب و بهره برداری از آسانسور باشد را پوشش دهد. اگر چنانچه بیمه گذار محکوم به جبران خسارت های مالی و جانی گردد، شرکت بیمه خسارت را از طرف بیمه گذار به زیاندیده یا زیاندیدگان پرداخت می نماید.
در بسیاری از موارد نقص فنی قطعات آسانسور و همچنین وجود خطاهای انسانی باعث بروز اتفاقات تلخ در آسانسورها خواهد شد که در این جا علاوه بر ایجاد مشکلات زیاد برای مسئولین حادثه باعث بروز اختلافات زیاد بر سر پیدا کردن مقصر و یا مقصرین حادثه خواهد کرد. در اینجاست که با داشتن یک بیمه مسئولیت اسانسور می توان بخشی از بُعد روحی حادثه را با پرداخت خسارت شرکت بیمه به زیاندیدگان جبران کرد.
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
باید توجه داشت عوامل زیادی در تولید نصب و بهره برداری و سرویس آسانسور نقش دارند که هریک از این عوامل می تواند باعث بروز حادثه آسانسور گردد و اگر حادثه ای رخ دهد با توجه به نظر کارشناسی دادگاه هر یک از این عوامل می توانند مقصر بخشی از خسارت باشند که دادگاه به همان نسبت آنها را محکوم به پرداخت خسارت می کند. به عنوان مثال در یک جریان فوت یک فرد در آسانسور دادگاه شرکت تولید کننده ی قطعات آسانسور را 30 درصد ، شرکت طراحی کننده و مونتاژ و نصب کننده آسانسور را 20 درصد ، شرکت سرویس کننده و نگهداری کننده آسانسور را 30 درصد و مالک و یا مالکین ساختمان را 20 درصد مقصر می کند.
در اینجا هر یک از این عوامل باید سهم خسارت خود را پرداخت کند و هر یک از این عوامل باید برای جبران خسارت باید بیمه جداگانه ای داشته باشد. مثلا در مثال فوق وقتی شرکت سرویس کننده و نگهداری آسانسور در دادگاه محکوم شده شرکت بیمه ای که بیمه مسئولیت این شرکت را انجام داده 30 درصد این فوت را پرداخت می نماید و سایر عوامل خسارت باید از بیمه مسئولیت خودشان برای دریافت خسارت اقدام کنند.
بنابراین مدیر و یا هیات مدیره ساختمان به نمایندگی از مالکین و مستاجرین ساختمان اقدام به خرید بیمه آسانسور می کند تا در صورت وقوع حادثه، خسارات را جبران نماید.
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
مدیر ساختمان در قبال آسانسور وظایفی را عهده دارد که به تشریح این وظایف می پردازیم:
بررسی این موضوع که آیا آسانسور پس از نصب و بهره برداری داری گواهی استاندارد از سازمان ملی استاندارد می باشد یا خیر. باید به این موضوع توجه داشت که از سال 1383 به بعد شهرداری برای ارائه گواهی پایان کار ساختمان ، گواهی استاندارد آسانسور را از سازنده دریافت می نماید.
بیمه نامه ی آسانسور خطراتی را که در آسانسور به وقوع بپیوندد را تحت پوشش قرار می دهد و بیمه نامه مسئولیت مدیر و هیات مدیره ساختمان تمامی خطراتی که در ساختمان اتفاق می افتد که این خطرات شامل خطرات مالی و جانی(هزینه پزشکی و دیه) می شود را تحت پوشش قرار می دهد .
مدیر ساختمان می تواند در کنار تهیه بیمه مسئولیت آسانسور بیمه مسئولیت مدیر و هیات مدیره ساختمان را نیز تهیه کند تا مواردی که خسارتی در خارج از آسانسور اتفاق می افتد را نیز تحت پوشش قرار دهد. نکته ی قابل توجه اینجاست در صورت خرید بیمه مسئولیت هیات مدیره ساختمان نیازی به خرید بیمه نامه مسئولیت آسانسور نمی باشد و بیمه مدیر و هیات مدیره ساختمان پوشش دهنده خطرات داخل آسانسور نیز می باشد.
بررسی علل بروز حوادث آسانسور و موارد افرایش ایمنی :
. حادثه محبوس شدن
. قطع برق شهر و نبود سیستم black out و ژنراتور در ساختمان
. سوار شدن بیش از حد ظرفیت و پاراشوت کردن آسانسور
. عدم سرویس و نگهداری توسط مالکان
. خریداری آسانسورهای ارزان قیمت و نامرغوب توسط مالکان
. تعویض قطعات آسانسور با قطعات غیر استاندارد ، پس از خرابی
. عدم مهارت کافی تکنسین تعمیرکار
گیر کردن آسانسور ( عدم امکان جا به جایی دستی کابین ) به دلایل :
گیر کردن دست یا پا در قسمت بالای کابین آسانسور به دلایل :
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
سقوط افراد در داخل چاهک یا روی کابین آسانسور به دلایل :
آتش سوزی و برق گرفتگی به دلایل :
عدم تجهیز به برق اضطراری مهمترین دلیل جهت بروز حوادث اینچنینی می باشد . لازم به ذکر است که این اجبار صرفاً جهت آسانسورهای تخت بر اعمال شده است .
فصل تابستان ، فصل تعطیلی مدارس و حضور مداوم تر خانواده ها و استفاده بیشتر از آسانسورها ، ریسک حوادث را بالا میبرد .
هنگام سقوط آسانسور چه کنیم ؟
افسانه پرش هنگام سقوط آسانسور :
افسانه ای وجود دارد که بهتر است هنگام سقوط آسانسور در لحظه ی آخر پرید تا از مرگ نجات یافت . همان طور که گفتیم این قضیه افسانه ای بیش نیست . در مرحله ی اول بهتر است بدانید که به دلیل ایجاد سرعت نسبی سقوط، پرش در آسانسور کار ساده ای نیست . شاید فکر کنید هنگام سقوط و لحظه ی برخورد بهتر است پرش کنید و از برخورد با زمین جلوگیری نمایید .
پاسخ این است که هیچ گاه این کار را نکنید . پس از پرش نمی توان پیش بینی کرد کدام عضو بدن شما ابتدا به زمین برخورد می کند . این گونه نمی توان اعضای حیاتی بدن را از خطر حفظ کرد . از طرفی با سرعتی که آسانسور دارد اگر در لحظه ی آخر اقدام به پرش کنید بدون شک به شدت به سقف برخورد خواهید کرد و سر و گردن شما در سقوط آسانسور به کلی نابود می شود .
مستقیم نایستید :
هنگامی که به صورت راست و مستقیم داخل آسانسور می ایستید اتفاق ناخوشایندی خواهد افتاد . هنگام سقوط آسانسور اگر راست ایستاده باشید فشاری که به اعضای بدن شما در لحظه ی برخورد وارد می شود ۱۰ برابر خواهد بود . این مسأله باعث می شود صدمات بسیار جدی به ستون فقرات شما وارد شود و احتمالاً زنده نخواهید ماند .
ممکن است ایده ی جالبی به نظر نرسد اما بهترین حالت هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن به پشت است . به محض اینکه احساس کردید تسمه های آسانسور پاره شده و در حال سقوط هستید به پشت دراز بکشید . این مسأله میزان فشاری که به بدن شما وارد می شود را به حداقل می رساند . در همین حالت دستان خود را زیر سر و گردن خود مانند بالش محکم قرار دهید تا از اصابت شدید آنها جلوگیری کنید . اگر ساختمان بسیار بلند بود و فرصت داشتید می توانید کت خود را نیز بیرون آورده و زیر سرتان بگذارید .
اگر با قوانین فیزیک آشنایی داشته باشید می دانید که فشار برابر تقسیم نیرو بر سطح (P = F/A) است . نیرو (در اینجا وزن بدن) را نمی توان در کنترل گرفت اما سطح بدن را می توان افزایش داد. هرچه سطح (A) بیشتر باشد فشار (P) کمتر است . اکنون می دانید که چرا یک میخ اینقدر ساده از طرف نوک تیز در دیوار فرو می رود اما از طرف دیگر این طور نیست ؟
سقوط دسته جمعی :
ممکن است تعداد زیادی در آسانسور باشند . معمولاً اگر ۲ نفر هم در آسانسور وجود داشته باشد می توان به سادگی دراز کشید . در صورتی که تعداد بیش از این باشد باید چه کار کرد ؟ در این حالت بلافاصله روی زمین بنشینید . در این صورت بدن شما متحمل فشار کمتری هنگام برخورد با زمین می شود . کت ، کیف یا هر وسیله ی نرمی هم که همراه دارید را زیر خود بگذارید . سر و گردن خود را محکم با دست بغل کنید و به بقیه هم همین توصیه را داشته باشید . اگر فضا کوچک تر از میزانی بود که بتوان نشست در بهترین حالت بهتر است مقداری زانوهای خود را خم کنید تا از میزان فشار کاسته شود .
امیدواریم این ترفند هیچ گاه مورد نیاز شما نباشد و زندگی آرام و بی دغدغه ای داشته باشید .
با توجه به موارد استفادهای که آسانسور در ساختمان های مسکونی ، سازمانها و ادارات دارد و همچنین ماهیت این وسیله پراستفاده ، ممکن است استفاده از آسانسور خسارات جانی و مالی مختلفی را در پی داشته باشد . برای جبران همه هزینهها وخسارات جانی و مالی داشتن بیمه آسانسور میتواند بخشی از نگرانی های چنین حوادثی را کم کند .
در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که بیمه آسانسور چیست و چه پوششهایی را شامل می شود .
تهیه بیمه آسانسور برای همه ساختمانهای اداری و تجاری و مسکونی معمولاً بر عهده مدیر ساختمان میباشد . چرا که اگر اتفاقی پیش آید که خسارت جانی و یا مالی به همراه داشته باشد مالک ، مدیر ساختمان ، شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور و یا شرکت نصاب آسانسور مسئول حادثه هستند و باید خسارت پیش آمده را جبران نمایند . از این رو تهیه بیمه آسانسور برای پرداخت چنین خساراتی علی رغم اجباری نبودن این بیمه نامه ، لازم و ضروری میباشد .
این نکته را فراموش نکنید که بیمه آسانسور یکی از زیر شاخههای بیمهنامههای مسئولیت بوده و در زمان صدور به عنوان بیمه مسئولیت آسانسور برای شما صادر میشود .
وظایف مدیر ساختمان و مجموعه در رابطه با بیمه آسانسور چیست؟
معمولاً همه مدیران ساختمان از زمان نصب و راه اندازی و در زمان استفاده از آسانسور وظایفی را بر عهده دارند که باید به صورت دورهای تمامی موارد ذیل را انجام دهند :
. همه آسانسورها از زمان نصب و راه اندازی اولیه باید از لحاظ داشتن گواهی استاندارد از مؤسسه استاندارد ایران بررسی و کنترل شوند چرا که برای تهیه پایان کار ساختمان از شهرداری ، داشتن گواهی استاندارد آسانسور الزامی میباشد .
. هر مدیر ساختمان موظف است که برای سرویس و نگهداری آسانسور با شرکت های معتبر که دارای مجوز فعالیت از وزارت صنایع و معادن هستند ، قرارداد سالیانه داشته باشد تا در زمان های مقرر برای بررسی آسانسور مراجعه کرده و بررسی های لازم برای سلامت آسانسور را انجام دهند .
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
. تهیه بیمه مسئولیت آسانسور از یک شرکت معتبر بیمه ای برای تمامی آسانسور هایی که در ساختمان نصب هستند باید از طرف مدیر ساختمان انجام شود .
. ممکن است که هر ساختمان دارای دو نوع آسانسور نفر بر و حمل بار باشد که بر اساس مشخصات هر آسانسور باید بیمه آسانسور توسط مدیر ساختمان تهیه شود .
بیمه مسئولیت آسانسور بیمه نامه اجباری نیست اما به خاطر اتفاقاتی که ممکن است به هر دلیلی در زمان استفاده از آسانسور پیش بیاید داشتن بیمه آسانسور الزامی به نظر می رسد . اما از نظر قانون الزامی برای خرید بیمه مسئولیت آسانسور وجود ندارد .
معمولاً در همه ساختمانهای اداری ، تجاری و مسکونی چند طبقه استفاده از آسانسور برای سهولت در رفت و آمد یکی از ابزارهای ضروری برای زندگی بوده و تبدیل به یکی از تأسیسات اصلی هر ساختمان شده است . از این رو هر ساختمانی که آسانسور نفر بر و یا آسانسور حمل بار داشته باشد بهتر است که بیمه آسانسور داشته باشد . به عنوان مثال ممکن است بر اساس نیاز هر ساختمان چند نوع آسانسور در آن مورد استفاده قرار گیرد ، مخصوصاً در بیشتر ساختمان های تجاری که آسانسور حمل بار در کنار آسانسور نفر بر وجود دارند ، تهیه بیمه آسانسور برای هر کدام از آسانسورها بر اساس نوع و مشخصات همان آسانسور الزامی میباشد .
در بیمه آسانسور بر اساس مشخصات و ظرفیت هر آسانسور و پوششهای مورد درخواست بیمه گذار تعهدات آن بیمه نامه مشخص میشود . به عنوان مثال در هر آسانسور نفر بر ، تعداد افراد مجاز به صورت ظرفیت آسانسور در مشخصات فنی آسانسور ذکر شده است و بیمه نامه دقیقا بر اساس این مشخصات از سوی شرکت بیمه صادر میشود . اما در بیمه های آسانسور حمل بار بیمه گذار میتواند علاوه بر پوشش جانی پوشش مالی را نیز برای بیمه نامه خود خریداری نماید .
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
پوششهای جانی و مالی بیمه مسئولیت آسانسور عبارتند از :
. پوشش فوت
. پوشش نقص عضو
. پوشش هزینه های پزشکی
. پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
* میزان تعهدات در هر بیمه نامه بر اساس شرایط و مشخصات آن آسانسور و شرایط درخواست بیمه گذار مشخص میشود .
استعلام هزینه بیمه آسانسور بر اساس چند فاکتور زیر محاسبه میشود :
. نوع کاربری آسانسور
. ظرفیت آسانسور بیمه شده
. میزان تعهدات مورد درخواست بیمه گذار
. تعداد طبقات توقف
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
در برخی از شرکتهای بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور اضافه می شود :
. اگر کابین آسانسور بیمه شده باشد 5% اضافه نرخ به قیمت بیمه آسانسور اضافه می شود .
. بیمه آسانسور در ساختمان های تجاری و اداری ۱۰% اضافه نرخ به حق بیمه اضافه می شود .
. بیمه آسانسور برای آسانسورهایی که در ساختمانهای بالای ۱۰ طبقه نصب شده اند ۱۰% اضافه نرخ دارد .
. اگر مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار تحت پوشش قرار بگیرد ۲۰% به حق بیمه اضافه می شود .
. برای شرکتهای نصاب آسانسور که تمایل به خرید بیمه آسانسور دارند تخفیف های ویژه ای ارائه میشود با ارسال فرم بیمه آسانسور میتوانید تخفیفات ویژه را از با بیمه دریافت کنید .
(جهت مشاوره رایگان و انتخاب بهترین شرکت بیمه کلیک نمایید )
وارد کردن اطلاعات
مقایسه و انتخاب
تکمیل مشخصات
تایید و پرداخت نهایی
هر ساله اخبار متعددی در مورد حوادث آتشسوزی از گوشه و کنار کشورمان به ویژه
بیشتر بخوانید
در بیمه شخص ثالث، مالک وسیله نقلیه، شخص اول به شمار می آید.( اکثر بیمهنامهها تحت عنوان بیمهگزار شناخته میشود)، شخص ثانی شرکت بیمه است که متعهد به جبران هزینهها طبق بیمهنامه است. شرکت بیمه در بیمهنامه با عنوان بیمهگر درج میشود. در نهایت، شخص ثالث فرد زیاندیده در حوادث رانندگی است. ( منظور از زیان دیده هر شخص غیر از راننده مقصر است). حال که با تعریف شخص ثالث آشنا شدید، باید بدانید که ” بیمه شخص ثالث چیست” . تعریف این بیمه بسیار مهم است.
تمامی اشخاصی که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی میبینند، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار میگیرند. این بیمه هزینههای مربوط به درمان، فوت و خسارات به اموال را جبران میکند. در اینگونه اتفاقات، راننده مقصر هم میتواند از مزایای بیمه حوادث راننده که شاخهای جدید از بیمه شخص ثالث به شمار میآید، استفاده کند. باید توجه داشت که بیمه حوادث راننده، فقط زیانهای جانی را به عهده میگیرد و در مقابلِ زیانهای مالی هیچ گونه مسئولیتی ندارد.
بعد از دانستن اینکه بیمه شخص ثالث چیست، حالا باید دلیل نام گذاری آن را بدانیم. در بیمه ثالث، مالک وسیله نقلیه شخص اول به شمار میآید (که در اکثر بیمه نامهها تحت عنوان بیمهگزار شناخته میشود)، شخص ثانی شرکت بیمه است که متعهد به جبران هزینهها طبق قرارداد است. ( در بیمهنامه با عنوان بیمهگر درج میشود.) شخص ثالث فرد زیاندیده در حوادث رانندگی است (که منظور غیر از راننده مقصر است). به عنوان نمونه، تمامی اشخاصی که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی میبینند، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار میگیرند.
نکته اصلی اینجاست که بیمه نامه شما باید معتبر باشد. متاسفانه در بعضی کیوسک ها شاهد فروش بیمه نامه هستیم که تعدادی از آنها اعتبار ندارند. شما برای اصالت سنجی میتوانید از طریق سامانه سنهاب اقدام کنید.
از جمله پوششهای بیمه شخص ثالث میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
دقت داشته باشید که در صورت ایجاد تصادف ساختگی، نه تنها شرکت بیمه هیچ خسارتی نمیدهد، بلکه از نظر قانون هم مرتکب جرم شدهاید. مطالعه مقاله جرم تصادف ساختگی پیشنهاد میشود.
بیمه شخص ثالث بر چند اساس تعیین میشود. عوامل مختلفی هم وجود دارد که بر قیمت نهایی این بیمه تاثیر می گذارند. در ادامه به شرح هر کدام از این عوامل میپردازیم و اینکه چگونه محاسبه قیمت بیمه را انجام دهید.
مبلغی که برای دیه کامل انسان در ماه حرام اعلام میشود، تعیین کننده حق بیمه در بیمه شخص ثالث و تعهدات این بیمه برای پوشش زیانهای جانی و مالی است. هر سال قوه قضاییه، نرخ دیه را اعلام میکند. برای مثال در سال ۱۴۰۱ دیه کامل انسان در ماههای حرام ۸۰۰ میلیون تومان و در ماههای غیر حرام ۶۰۰ میلیون تومان اعلام شد. بر اساس تقویم قمری ماههای شامل ذی القعده (۱۱ خرداد تا ۹ تیر)، ذی الحجه (۱۰ تیر تا ۷ مرداد)، محرم (۸ مرداد تا ۶ شهریور) و رجب (۳ بهمن تا ۲ اسفند) ماههای حرام شناخته میشوند. به این معنا که اگر شخصی در هر کدام از این چهار ماه بر اثر حوادث رانندگی فوت کند، میزان دیهای که به او تعلق میگیرد، ۸۰۰ میلیون تومان و در سایر ماهها ۶۰۰ میلیون تومان است.
حداقل پوشش مالی در سال ۱۴۰۱ به میزان یک چهلم دیه کامل انسان در ماههای حرام یعنی ۲۰ میلیون تومان تعیین شده است. بیمه مرکزی با توجه به این مبلغ، حداقل و حداکثر حق بیمه پایه را محاسبه کرده و به شرکتهای بیمهگر اعلام میکند. از آنجایی که این مبلغ حق پایه بیمه است، فاکتورهای مختلف دیگری وجود دارد که حق بیمه را میتوانند افزایش و یا کاهش دهند که در ادامه با این عوامل بیشتر آشنا خواهیم شد.
این عامل که با عنوان مخفف «ت ع خ» (=تخفیف عدم خسارت) در بیمه نامهها ذکر میشود، در واقع تخفیفی است که اشخاص بیمهگزار با استفاده نکردن از مزایای بیمه شخص ثالث، میتوانند از آن بهرهمند شوند. هرچه تعداد سالهایی که از بیمه شخص ثالث استفاده نکرده باشید، بالاتر باشد از تخفیف بیشتری برخوردار خواهید شد. برای مثال اگر به مدت دو سال از بیمه شخص ثالث خود استفاده نکرده باشید، در زمان مقرر که برای تمدید بیمه نامه خود به دفتر بیمه مراجعه میکنید، میتوانید از ۵% تخفیف از سال بعد بهره ببرید و هزینه کمتری بپردازید. با این حساب هرچه تعداد سالهای عدم استفاده بیشتر باشد، تخفیف شما مطابق با جدول پایین، بیشتر خواهد بود.
از آنجایی که میزان ریسک در بیمه برای شرکتهای بیمهگر یکی از اساسیترین عوامل تعیین حق بیمه است، نوع کاربری وسیله نقلیه نشان میدهد که شرکت بیمه تا چه میزان متقبل ریسک و هزینههای معمول در حوادث رانندگی میشود. برای مثال حق بیمه خودروهایی با کاربری تاکسی که میزان تردد بالایی دارند ۲۰% بیشتر است. همچنین خودروهای آموزش رانندگی که احتمال خطای راننده در آنها بالا است، ملزم میشوند تا برای بیمه شخص ثالث ۱۵% حق بیمه بیشتری پرداخت کنند. از نظر کارشناسی، کاربریهای دیگری مانند: آمبولانس، بارکش و کامیون (بیمه شخص ثالث کامیون)، سازمانی، تراکتور (بیمه شخص ثالث تراکتور) و… هم تعریف شدهاند که هرکدام شرایط ویژه خود را دارند.
همانطور که میتوانید برای «ت ع خ» از مزایای تخفیف حق بیمه برخوردار شوید در مقابل در صورتی که برای تمدید بیمه شخص ثالث دیرکرد و یا به هر دلیلی وقفهای داشته باشید، ملزم خواهید بود که حق بیمه بیشتری پرداخت کنید. این قانون به علت اجباری بودن بیمه شخص ثالث تصویب شدهاست. رقم جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث به صورت روزشمار محاسبه میشود و حداکثر برای ۳۶۵ روز در نظر گرفته میشود. به این معنا که دیرکرد یک سال با دوسال تفاوتی نخواهد داشت و همان یک سال به عنوان دیرکرد محاسبه می شود.
حداقل و حداکثر میزان پوشش مالی بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۱ برابر با ۲۰ و ۴۰۰ میلیون تومان است. مطالعه مقاله سقف خسارت بیمه شخص ثالث برای آشنایی بیشتر پیشنهاد میشود.
بیمه مرکزی، هر سال اعلام میکند که حداقل و حداکثر حق بیمه باید چه میزانی باشد. شرکتهای بیمه با توجه به خدماتی که ارائه میدهند و سیاستهای خاصی که در پی میگیرند، مبلغ حق بیمه را در همین بازه تعیین میکنند. علت تفاوت حق بیمه شرکتها با یکدیگر در همین است. هر کدام مبلغ مشخصی را به عنوان تخفیف مجاز در نظر میگیرند تا رضایت مشتریان را بیشتر جلب کنند. اما در نهایت با وجود تخفیفها، حق بیمه نباید از حداقلی که بیمه مرکزی اعلام کردهاست، کمتر باشد.
مدت اعتباری که برای بیمه شخص ثالث تعیین میشود، متغیر است و میتواند از چند روز تا یک سال باشد. به همین جهت است که بعضی از شرکتها، بیمه شخص ثالث را به صورت روزشمار ارائه میدهند. با این حال خرید بیمه شخص ثالث به صورت سالانه برای متقاضیان به صرفهتر است. علت آن است که ریسک بیمه شخص ثالث کوتاه مدت بیشتر است و برای همین قیمت یک بیمهنامه سه ماهه، از یک چهارم قیمت بیمهنامه سالانه بیشتر خواهد بود.
با توجه به تمامی نکات و عواملی که ذکر شد، هرکدام از این موارد میتواند در افزایش و یا کاهش میزان حق بیمه تاثیرگذار باشد. محاسبه قیمت نهایی حق بیمه با در نظر گرفتن تک تک این متغیرها صورت میگیرد. با تغییر هرکدام از این فاکتورها در نتیجه تغییر قیمت نهایی، میتوانید از بیمهای با شرایط مطلوب خودتان بهرهمند شوید. برای مثال میتوانید میزان پوشش مالی را تا ۲۰ یا ۲۵ میلیون و یا حتی بیشتر افزایش دهید.
قیمت بیمه شخص ثالث در شرکتهای مختلف تفاوت محسوس چندانی ندارد؛ اما شرکتهای بیمه برای رقابت با یکدیگر و جلب رضایت مشتریان، خدمات متفاوتی را ارائه میدهند و سیاستهای ویژه خود را دنبال میکنند.
آخرین تغییرات نرخ حق بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۱ به صورت زیر است:
بیمه شخص ثالث را میتوان از تمامی شرکتهای بیمه خریداری کرد. قیمت بیمه ثالث تقریبا در تمامی شرکتها یکسان است. شاید کیفیت ارائه خدمات در هر یک از شرکتها متفاوت باشد. این امر بستگی به سیاستهای جلب رضایت مشتریان آن شرکت بیمه دارد. به این ترتیب میتوانید با بهترین نوع بیمه شخص ثالث نیز آشنا شوید.
جالب است بدانید که برای خسارات خودرو در خارج از کشور نیز نوعی بیمه شخص ثالث تدارک دیده شدهاست. این بیمهنامه، بیمه خودروی بین الملل نامیده میشود. این بیمه در حقیقت همان بیمه شخص ثالث است؛ با این تفاوت که بین المللی است! بیمه شخص ثالث خودرو فقط خسارتهایی را پوشش میدهد که داخل مرزهای کشور اتفاق افتاده باشد. برای سفر با خودرویتان به یک کشور خارجی میبایست بیمه کارت سبز خودرو یا همان بیمه خودروی بینالملل تهیه کنید. این بیمه برای خودروهایی صادر میشود که قصد خروج از کشور و تردد در منطقهی جغرافیایی کشورهای عضو کارت سبز را دارند.
جواب این سوال این است که بهترین بیمه شخص ثالث بر اساس اولویتهای هر شخص تعیین میشود. برای مثال بسیاری از متقاضیان صرفا به دنبال این هستند که بیمه نامههای ارزانتری را خریداری کنند. یا در مقابل، کسانی هستند که نگران سقف تعهدات بالاتری میگردند و تمایل دارند با پرداخت حق بیمه بیشتر از میزان پوشش مالی بالاتری برخوردار شوند.
وضعیت تخفیف عدم خسارت در صورت بروز حادثه :
در گذشته در صورتی که فرد از کوپن بیمه نامه خود استفاده می کرد ( حتی یک بار ) ، تمامی تخفیفات سال های قبلی وی باطل و وضعیت تخفیفات او صفر می شد .
ولی با وضع قوانین جدید (تبصره 2 ماده 6 آیین نامه تخفیف عدم خسارت) در صورت بروز خسارت و استفاده بیمه گذار از کوپن بیمه نامه خود ، همه تخفیفات وی از بین نرفته و فقط درصدی از کل آن کاسته می شود . در جدول زیر به رابطه تعداد خسارت و میزان کاهش تخفیف عدم خسارت اشاره کرده ایم :
تعداد خسارت | یک بار | دو بار | سه بار و بیشتر |
---|---|---|---|
مالی | 20% | 30% | 40% |
جانی | 30% | 70% | 100% |
نوع کاربری خودرو :
نوع کاربری خودرو ( شخصی ، تاکسی ، آموزش رانندگی و ...) در نرخ قیمت بیمه شخص ثالث تأثیر بسزایی دارد . برای مثال در بین خودروهای سواری، خودرو های با کاربری کرایه و مسافرکش بیشترین ریسک برای وقوع حادثه را دارا هستند و در نتیجه حق بیمه بیشتری برای تحت پوشش قرار دادن آن ها نیاز خواهد بود ( برای بیمه کردن وسایل نقلیه سواری با کاربری آژانس، کرایه و مسافرکش درون شهری 10 % و برای خودرو های سواری مسافرکش برون شهری 20% حق بیمه بیشتر محاسبه و دریافت می گردد) .
مدت اعتبار بیمه نامه شخص ثالث :
مدت اعتبار بیمه نامه شخص ثالث از چند ماه تا یک سال می باشد . در صورت درخواست بیمه نامه برای مدت کمتر از یک سال ،در محاسبات حق بیمه تعرفه ی کوتاه مدت لحاظ می گردد که در طول یکسال در مقایسه با بیمه نامه سالانه در مجموع 20% حق بیمه ی بیشتری در نظر گرفته می شود .
مدت بیمه نامه | نسبت حق بیمه با حق بیمه سالانه |
2 ماهه | 25% |
3 ماهه | 30% |
6 ماهه | 60% |
9 ماهه | 90% |
عواقب دیر.کرد بیمه شخص ثالث :
در صورت ایجاد وقفه در خرید بیمه نامه یا تمدید آن به ازای هر روز جریمه ای به حق بیمه شما اضافه خواهد شد . این مبلغ به صورت 365 روزه محاسبه می شود و هیچ تفاوتی میان جریمه 1 سال با 2 سال دیرکرد وجود ندارد .
علاوه بر جریمه های مادی مشکلات دیگری هم در انتظار افرادی که تحت پوشش ای بیمه نیستند خواهد بود . مواردی از جمله :
. ممانعت پلیس راهنمایی و رانندگی از تردد این خودرو ها :
به دلیل اجباری بودن و داشتن نقش حیاتی بیمه شخص ثالث ، در صورت شناسایی خودرو فاقد این بیمه نامه توسط پلیس ، اتوموبیل به پارکینگ انتقال داد می شود و مالک خودرو برای رفع این مشکل باید بیمه نامه معتبر شخص ثالث تهیه کند و هزینه دیرکرد بیمه و هزینه پارکینگ را نیز پرداخت کند.
. خرید و فروش خودروی فاقد بیمه نامه شخص ثالث :
در صورتی که شخص بخواهد خودرو فاقد بیمه نامه شخص ثالث را بفروشد ابتدا باید برای اتوموبیل خود بیمه نامه شخص ثالث معتبر تهیه کند ، زیرا خرید و فروش خودرو هایی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیستند مجاز نیست .
. حوادث رانندگی :
عدم وجود بیمه شخص ثالث در تصادفات مشکلات زیادی برای فرد مقصر به دنبال خواهد داشت . در صورت مقصر بودن شخص ، تمام خسارات بر عهده خود شخص خواهد بود و باید شخصاً تقبل کند . حتی در صورت زیان دیده بودن در تصادف نیز مشکلاتی مانند عدم همکاری بیمه گر شخص مقصر با فرد زیان دیده فاقد بیمه نامه شخص ثالث محتمل خواهد بود .
در چه موقعیتی کروکی و گزارش پلیس نیاز نیست؟
اگر تمام خسارات براورد شده به خودروی شخص زیان دیده در تصادف کمتر از 20 میلیون تومان باشد ، برای پرداخت بیمه شخص بیمه گذار نیازی به کروکی و گزارش پلیس نیست و فقط در صورت حضور طرفین تصادف همراه با مدارک کامل بیمه شخص ثالث ، بیمه تمام هزینه های وارده را پرداخت می کند .
انتقال بیمه نامه شخص ثالث :
بیمه نامه شخص ثالث می تواند به نام شخص یا خودرو باشد . به معنی ساده تر مالک جدید خودرو می تواند بیمه نامه شخص ثالث را به نام خود ثبت کند و یا حتی می تواند مشخصات بیمهنامه را تغییر ندهد چرا که شماره شاسی خودرو در بیمهنامه درج شده است و از آنجایی که کارت خودرو به نام مالک جدید است مشکلی پیش نخواهد آمد .
اقدامات لازم در زمان گم شدن بیمه نامه شخص ثالث :
اولین قدم در هنگام گم شدن بیمه نامه شخص ثالث اطلاع دادن این موضوع به دفاتر بیمه مربوطه است . در این صورت بیمه نامه المثنی صادر نخواهد شد و فقط گواهی بیمه شخص ثالث به شخص داده می شود .
اعتبار این گواهی همانند اصل بیمه نامه می باشد و تمام جزئیات مانند سال تخفیف عدم خسارت ، تعداد کوپن ها و .... استعلام و در این گواهی درج خواهد شد .
در صورت وقوع تصادف و ایجاد خسارت نیز الحاقیه ای مبنی بر استفاده بیمه شخص ثالث و از بین رفتن تخفیف عدم خسارت ضمیمه گواهی بیمه خواهد شد . برای تمدید بیمه نامه شخص ثالث در حالتی که اصل بیمه نامه قبلی مفقود شده باشد اخذ استعلام کتبی از شعبات مرکزی شرکت بیمه مربوطه الزامی است .
تنها حالت ممکن برای بخشش جریمه دیرکرد بیمه نامه شخص ثالث :
تنها حالتی که در آن جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث قابل بخشش است مربوط به زمانی است که مدت اعتبار بیمه نامه شخص ثالث در زمانی که خودرو در پارکینگ نیروی انتظامی توقیف می باشد به اتمام برسد . در این صورت مالک خودرو باید مجوز رفع توقیف را به مرکز بیمه مرتبط ارائه دهد و از این طریق شامل بخشش دیرکرد بیمه شخص ثالث شود .
زمان مناسب جهت تمدید بیمه نامه شخص ثالث چه زمانی است ؟
اعتبار بیمه نامه شخص ثالث از ساعت 12 بامداد فردای روزی که بیمه گذار بیمه نامه را خریداری می کند شروع می شود و تا بامداد آخرین روز سررسید ادامه دارد. لازم به ذکر است در صورتی که به هر علتی قبل از انقضاء بیمه نامه موفق به خرید بیمه نامه شخص ثالث نشدید و اعتبار بیمه نامه شما تمام شده باشد ، بیمه ی جدید شما در روز صدور دارای اعتبار نخواهد بود و شروع بیمه نامه از ساعت 24 همان روز خواهد بود .
پس بهترین زمان برای تمدید اعتبار بیمه نامه چند روز تا یک هفته مانده به پایان اعتبار بیمه نامه است . به این دلیل که اگر در آن دوره که دو بیمه همپوشانی زمانی دارند حادثه ای رخ دهد ، از بیمه نامه قبلی استفاده می شود .
دلایل اهمیت بالای بیمه شخص ثالث چیست ؟
در ایران پرمخاطب ترین بیمه در بین تمامی طرح های ارائه شده بیمه نامه شخص ثالث می باشد .
البته خوب شاید بخش بسیار زیادی از این محبوبیت را مدیون اجباری بودن این بیمه نامه بدانیم ولی باید به این نکته نیز توجه کرد که خود اجباری بودن خرید این طرح ، نشان دهنده اهمیت بالای آن است .
بیمه شخص ثالث پوشش مالی مهمی برای شما در زمان وقوع حادثه خواهد بود . به این معنی که در صورت وقوع حادثه و مقصر شناخته شدن شما (بیمه گذار) ، جبران خسارت جانی و مالی سرنشینان خودرو مقصر ، راننده خودرو مقصر ( فقط خسارات جانی که توسط بیمه حوادث راننده که به تازگی در بیمه شخص ثالث گنجانده شده است پرداخت می شود ) ، سرنشینان و راننده خودرو زیان دیده ، عابرین پیاده و ... بر عهده بیمه شخص ثالث خواهد بود .
مسئولیت جبران خسارات مالی وارده به شخص مقصر بر عهده بیمه شخص ثالث نخواهد بود و این خسارات را بیمه بدنه خودرو پوشش می دهد .
پوشش های بیمه شخص ثالث
تمامی هزینه های درمان ، فوت و خسارات وارده به اموال تمامی اشخاص ثالث زیان دیده ، تحت پوشش شرکت بیمه کننده قرار می گیرد و ضررهای وارده به راننده مقصر نیز تحت پوشش بیمه حوادث راننده قرار خواهد گرفت .
با این تفاوت که این بیمه فقط هزینه های جانی راننده مقصر را تحت پوشش قرار می دهد و مسئولیت خسارات مالی وی را بر عهده نمی گیرد.
تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث
این تخفیف که به طور خلاصه در بیمه نامه به صورت ( ت ع خ ) ذکر شده به بیمه گذارانی که حداقل به مدت یک سال از بیمه شخص ثالث خود استقاده نکرده باشند تعلق می گیرد . طبیعی است که هرچه تعداد سال های عدم استفاده از این بیمه بیشتر باشد ، تخفیف بیشتری شامل بیمه گذار خواهد شد . عدم استفاده از بیمه به این معنی است که بیمه گذار به مدت حداقل یک سال در هیچ تصادفی مقصر شناخته نشود و بیمه گر مجبور به پرداخت هزینه ای به عنوان خسارت نشود .
نحوه محاسبه تخفیف :
|
|
|
| ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 سال | 5% | 8 سال | 40% | ||||
2 سال | 10% | 9 سال | 45% | ||||
3 سال | 15% | 10 سال | 50% | ||||
4سال | 20% | 11 سال | 55% | ||||
5 سال | 25% | 12سال | 60% | ||||
6 سال | 30% | 13 سال | 65% | ||||
7 سال | 35% | 14 سال و بیشتر | 70% |
بیشتر بخوانید
مدیر یک ساختمان وظایف سنگین و مسئولیت های بسیار مهمی را بر عهده دارد که شاید کمتر کسی از آن ها مطلع باشد و تبعات این موضوع ممکن است برای وی زیان بار و غیر قابل جبران باشد .
بیشتر بخوانید
داشتن بیمه برای زنان خانه دار در کنار داشتن پوشش های بیمه ای میتواند گزینه مهمی برای بسیاری از خانمهای خانه دار باشد. بیمه مستمری زنان خانه دار را میتوان فرصتی برای زنان خانه داری که در جایی مشغول به کار نیستند اما میتوانند با پرداخت حق بیمه به مدت چند سال از مزایای مستمری در زمان میانسالی و کهنسالی استفاده کنند معرفی کرد.
بیشتر بخوانید